JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IPC släpper DVD om konfliktmineraler
Branschorganisationen IPC har tagit fram en utbildningsmaterial i form av en DVD-film som ska hjälp villrådiga att rapportera sin användning av så kallade konfliktmineraler på ett korrekt sätt. Utbildningsmaterialet är baserat på två olika seminarier som IPC arrangerade i slutet av fjolåret.
Även om beslutet att reglera användning av konfliktmineraler bara gäller i USA kommer det att påverka alla företag som är globalt verksamma – på samma sätt som det europeiska Rohsdirektivet fått genomslag även i Asien och USA.

Konfliktmineralerna omfattar bland annat tantal och wolfram som utvinns i Centralafrika, företrädesvis i östra delarna av Demokratiska Republiken Kongo, ibland kallat Kongo-Kinshasa. Olika gerillagrupper beskattar gruvdriften eller bedriver gruvdrift under slavliknade villkor för att finansiera sin verksamhet.

IPC tog fram en sjusidig vägledning i höstas (länk) och nu följer organisationen upp med två timmar och 45 minuter filmat material som kompletteras av presentationsmaterialet från hösten två dragningar om konfliktmineraler.

Bland talarna finns personer från Hewlett-Packard, Brady, Freescale, Motorola, AMD och Kemet som berättar hur de arbetar för att uppfylla reglerna.

Materialet kostar 100 dollar för IPC:s medlemmar och 150 dollar för övriga.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)