JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nvidias första integrerade mobilprocessor

nvidia tegra 4iNvidias första integrerade mobilprocessor

Amerikanska Nvidia har tagit fram en komplett mobilprocessor med både applikationsprocessor och LTE-modem. Företaget hävdar att Tegra 4i, som kretsen döpts till, är avsevärt kraftfullare och dessutom hälften så stor som närmaste konkurrent.
Det är många företag som vill ta en del av mobilprocessormarknaden som domineras av Qualcomm. Förutom Nvidia vill bland annat taiwanesiska Mediatek, Intel och ST-Ericsson ha en del av kakan. Tilläggas kan att Apple och Samsung gör egna mobilprocessorer vilket begränsar den tillgängliga marknaden.

Nvidia verkar i varje fall vara säkert på att företaget har ett vinnarkort. Tegra 4i innehåller 60 egenutvecklade grafikkärnor, en fyrkärnig R4 Cortex-A9 på 2,3 GHz, en liten processorkärna som klarar enklare uppgifter och sänker strömförbrukningen liksom Nvidias LTE-modem i500 som klarar upp till 150 Mbit/s.

nvidia tegra 4iTegra 4i är Nvidias första krets som både innehåller applikationsprocessor och LTE-modem. Kretsen visar att Nvidia verkligen satsar på att bredda sig från att vara ett grafikkortsföretag till att bli en spelare på mobilprocessorer till både surfplattor och smartmobiler.

Nvidia kommer att visa kretsen liksom referensplattformen Phoenix på mässan Mobile World Congress i Barcelona nästa vecka.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)