JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Krympt Embedded World öppnar i dag

Krympt Embedded Word öppnar i dag

Året stora begivenhet för hårdvaruingenjörer - Embedded World i tyska Nürnberg - slår idag upp portarna för tre dagars evenemang. Elektroniktidning är förstås på plats.
Så sent som I januari hoppades mässarrangörerna att kunna sätta nytt rekord i Nürnberg. Men tyvärr – 868 utställare i år är mindre än 872 utställare i fjol. Det bryter mässans växande trend – förra året ökade utställarna med nio procent.

Embedded World 2013Utställarna kommer från 36 länder. I november meddelade mässan att fler än 50 nya företag registrerat sig. Med facit i hand betyder det att mer än 50 företag hoppat av.

Inbyggda system är ett område som spretar åt många håll. Men om man redan nu törs peka ut ett område som spretar lite extra  på mässan i år är det Internet of Things – tingen omkring oss ska bli lite intelligentare och kopplas upp på nätet.

Intel har känt vart vinden blåser och lyfter fram Internet of Things i sina stora posters.

Feta Intelprocessorer i små prylar, tänker du? Nej, så klart inte. Men företaget försöker ta sig in bakvägen och lanserar lösningar – tillsammans med tyska Kontron – för serversystem som de små inbyggda systemen ute i fältet att hålla i handen.

Inte att en enda av konferensens ämnesområden nämner visserligen uttryckligen ”Internet of Things”. Men pusselbitarna finns: M2M, sekretess, säkerhet, low power, nätverk och trådlöst. Möjligen saknas sensorer, i alla fall uttryckligen,  i konferensprogrammet.

Och kanske saknas mjukvara för IoT?

Eller också kan man sortera in det under de många sessionerna kring open source och Linux.

Och kanske också Java – Oracle marknadsför sitt Java stenhårt mot inbyggda system, och ME-versionen av Java uttryckligen mot IoT. Samtidigt skrämmer man bort branschen från Java genom att stämma Google på miljarder för att använda det, men det är kanske en annan historia.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)