JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Googlechefen: Internet till alla om sju år

Googlechefen: Internet till alla om sju år

Eric Schmidt, internetföretaget Googles styrelseordförande, spår att varenda människa på jorden kommer att vara uppkopplad till internet 2020. I dag är det bara var tredje.
Eric Schmidt twittrar på diskussionsgruppen #NewDigitalAge och på Google+ om att varenda människa på jorden kommer att ha tillgång till internet redan i slutet av det här årtiondet.

– Tänk på hur underbart internet är redan nu med två miljarder användare. Hur fantastiskt kommer det inte att vara när fem miljarder människor är online, skriver Eric Schmidt på Twitter.

Hans twitterinlägg drog igång en debatt i internationella medier i helgen med flera kritiskt kommentarer.

Vad är det för nonsens, kontrar kritikerna. Det finns en miljard människor i dag som inte ens är uppkopplade till mat för dagen, än mindre rent vatten.

Google är det i särklass största internetinriktade företaget i världen och har eget intresse av att allt fler människor kan koppla upp sig.

Samma sak med svenska Ericsson, världens största företag inom mobila nätverk.

Redan för två år sedan deklarerade Ericssonchefen Hans Vestberg att vi kommer att ha 50 miljarder prylar uppkopplade mot internet 2020.

Det handlar datorer, surfplattor och inte minst smarta mobiler men också om prylar som utan mänsklig handpåläggning pratar med varandra över internet - det som i dag kallas Internet of Things.

Ju fler prylar som kopplas upp, desto större blir marknaden för Ericssons basstationer.

Både Eric Schmidt och Hans Vestberg har intresse av att utvecklingen drivs mot "Internet of Everything".
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus