JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST-Ericsson vill skapa konsultbolag i Lund
Precis som Sony Mobile ser ST-Ericsson ut att skapa ett konsultbolag i Lund för delar av den personal som riskerar att förlora jobben. Det handlar enligt Sydsvenskan om verksamhet kring applikationsprocessorer som varken Ericsson eller ST Microelectronics vill ta över när ST-Ericsson snart avvecklas.
– Vi är ingen aktiv part men jag kan bekräfta att det pågår aktiviteter att försöka sätt upp ett nytt bolag med Linux-kompetens, säger Per Fryking, ordförande för Unionen på ST-Ericsson i Lund, till Sydsvenskan.

Företaget har runt 1300 anställda i Lund. Mellan 400 och 600 av dessa blir övertaliga när ST Ericsson inom kort avvecklas men hur många som kan få jobb på det tänkta konsultbolaget finns det inga siffror på.

Det finns heller inga uppgifter om hur verksamheten skulle finansieras, men upplägget ser ut att likna det som Sony Mobile skapade med sitt internkonsultbolag med cirka 230 anställda. Det köptes i förra veckan av konsultbolaget Sigma ihop med Bert Nordberg som tidigare var vd på Sony Mobile (länk).

– Att ST-Ericsson gör en liknande satsning med ett nytt bolag för sina Linux-experter, betyder sannolikt att vi kan attrahera ytterligare utländska intressenter till Skåne. Här finns, om jag får vara lite kaxig, all mobilkompetens världen behöver. Vi välkomnar riskkapital och övrigt mobilt näringsliv att öppna filialer i Skåne och stärka sina affärer med de idéer och den kompetens som här finns att anställa, hyra och köpa, säger Mats Ekstrand, vd för det skånska mobilklustret Mobile Heights.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)