JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sigma köper Sony Mobiles konsulter

IT-entrprenören Dan Olofsson köper Sony Mobiles nybildade konsultbolag i Lund med cirka 200 anställda. Mer detaljer kommer på morgondagens presskonferens.
I samband med att Sony Mobile förra hösten varslade nästan var tredje anställd i Lund, varav en stor andel var hårdvaruutvecklare, föddes tanken på att rädda en del av jobben med ett nytt konsultbolag.

Resultatet blev internkonsultbolaget CBU med cirka 230 personer. I en intervju med Elektroniktidningen i mars berättade chefen Fredrik Hedlund att man under våren räknade med att liera sig med en stark partner (länk).

Nu står det klart att partnern är Sigma, Dan Olofssons konsultbolag med cirka 1400 anställda. Och att Bert Nordberg, före detta vd på Sony Mobile, går in som delägare i verksamheten.

– Det ledarskap som finns kompetensmässigt i den enheten och som kommer att vara guld värt för nästa fas av den mobila utvecklingen i världen, stannar i regionen och kan nyttiggöras för kunder runt om i världen i sin helhet, tack vare Sigma, säger Marianne Larsson, Innovationschef Teknopol och verksamhetsansvarig Mobile Heights Business Center i en kommentar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)