JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Intel köper Fujitsus rf-team
Det finns inga pressmeddelanden som styrker uppgifterna om att Intel i slutet av juli köpte Fujitsu Semiconductor Wireless i Arizona, USA. Nyheten kommer istället från branschanalytikern Will Strauss på Forward Concepts.
Fujitsus rf-team i Tempe, Arizona beskrivs av Will Strauss som ett av världens bästa. Gruppen har rötterna i Freescale, och innan dess i Motorola, och utvecklar transceivers (sändtagare) som i en och samma krets i princip klarar alla frekvensband och standarder inklusive GSM/GPRS/Edge/CDMA/WCDMA/TD-SCDMA/LTE-FDD/LTE-TDD upp till 2,7 GHz.

Gruppen är inne på sin andra generation av LTE-kretsar som har funktioner som antennavstämning och envelopp-tracking. Kretsen fungerar ihop med valfri applikationsprocessor inklusive Intels x86:or.

Så varför har inget sagts officiellt? Enligt Will Strauss kan det hänga samman med att Intel inte vill genera sitt tyska rf-team som förvärvades av Infineon hösten 2010 för 1,4 miljarder dollar. Gruppen har varit dominerande på transceivers till 2G och 3G men är inte lika framgångsrik på LTE, enligt Will Strauss.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)