JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fouriertransform investerar i Rototest

Fouriertransform investerar i Rototest

Det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform investerar i Stockholmsföretaget Rototest vars navmonterade dynamometrar används i fordonsindustrin.
– Rototest är ett bra exempel på ett bolag där hög svensk ingenjörskompetens utvecklat produkter som mycket snabbt kan ändra spelreglerna för testning inom global fordonsindustri. Rototests fokus följer Fouriertransforms strategiska inriktning, att utveckla svensk industri på den internationella marknaden och produkten har starka synergier med Fouriertransforms övriga portföljbolag, säger Fouriertransforms vd Per Nordberg i ett pressmeddelande.

Rototets har utvecklat en simulator som används när till exempel en biltillverkare ska test ett fordon. Istället för att köra bilen på ett antal gigantiska stålrullar, som simulerar vägen och vindmotståndet, tas hjulen bort och ersätts med fyra dynamometrar.

Dessa är elektriskt styrda vilket gör det enkelt att reglera hur mycket motstånd varje hjul ska få. Omvänt går det att simulera nedförsbackar för att studera vad som händer vid motorbromsning.

Produkten används av fordonstillverkare, underleverantörer, universitet, högskolor och på eftermarknaden.

– Investeringen möjliggör den utökade satsning vi behöver göra för att kunna möta den starka internationella efterfrågan, säger Rototests grundare Nils G Engström i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)