JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Icahn viker sig för Dell
Miljardären Carl Icahn har inte fått över tillräckligt många av datortillverkaren Dells aktiägare på sin sida för att kunna stoppa Dellgrundaren Michael Dells planer på att köpa ut Dell från börsen.
Carl Icahn meddelade på måndagskvällen att han ger upp kampen om aktieägarnas gunst. Han har i dag knappt tio procent av antalet aktier i Dell Inc, värda drygt 2 miljarder dollar.

Sedan Carl Icahn gick in i budstriden om Dell har Dellaktien stigit med 36 procent och höjt värdet på Carl Icahns aktiepost med närmare en halv miljard dollar.

Dagens börsvärde på Dell Inc är dock bara en tredjedel av vad bolaget varit värt som mest.

Michael Dell har med sig riskkapitalbolaget Silver Lake som finansiär i sitt försök att köpa ut Dell Inc från börsen för att kunna vända den negativa utvecklingen för bolaget utan att ha pressen från aktiebörsens analytiker på sig.

Carl Icahn ambition har däremot varit att hålla kvar företaget på börsen. Carl Icahn hävdar att Dell Inc är undervärderat och har försökt få med sig aktieägarna på sin linje att aktien kommer att stiga.

Det senaste budet från Dell är 13,75 dollar per aktie plus en extra utdelning på 13 cent per aktier. Det skulle kosta Michael Dell och Silver Lake närmare 25 miljarder dollar att köpa ut Dell Inc från börsen.

Dells aktieägare ska ta ställning till budet nu på torsdag.

Läs mer om maktkampen om Dell här.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)