JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Saab drar ner i Göteborg

Saab drar ner i Göteborg

Mellan 150 och 175 jobb försvinner hos försvarskoncernen Saab i Göteborg. Det är inom affärsområdet Electronic Defence Systems, som utvecklar och tillverkar radarsystem, som neddragningen ska ske.
Idag har Saab cirka 1 200 anställda i Göteborg inom affärsområdet Electronic Defence Systems. Men nu meddelar företaget att personalstyrkan ska minska med 150 till 175 personer. Åtgärden ligger i linje med det besparingsprogram som aviserades i halvårsrapporten.

– Vi är världsledande inom radarsystem och fortsätter att investera i produktportföljen för att vara ännu mer konkurrenskraftiga i det aktuella teknikskiftet. Minskade affärsvolymer har resulterat i underutnyttjande av resurser och personal. Vi måste hela tiden anpassa vår verksamhet så att vi är konkurrenskraftiga på den globala marknaden, säger Micael Johansson, chef för Electronic Defence Systems i ett pressmeddelande.

Nedskärningen kommer att ske genom ett kompetensväxlingsprogram baserat på frivillighet. Det betyder att de anställda uppmuntras att ta andra befattningar inom företaget, alternativt lämna  företaget med stödinsatser
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)