JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nytt världsrekord för halvledarindustrin
September blev den bästa månaden någonsin för världens halvledartillverkare, rapporterar den amerikanska branschorganisationen SIA. Och ingen avmattning är i sikte.
The Semiconductor Industry Association för månads- och kvartalsstatistik över den globala halvledarindustrin.

Nu har man publicerat försäljningssiffrorna för september och för årets tredje kvartal. Och i båda fallen är det världsrekord.

I september 2013 sålde världens halvledarföretag för 26,97 miljarder dollar, en ökning med 8,7 procent jämfört med september 2012. Det är den högsta septembersiffran någonsin.

Septemberförsäljningen drog upp siffrorna för tredje kvartalet till ny rekordnivå.  Försäljningen ökade med 8,4 procent från kvartalet innan och nådde nya rekordnivån 80,92 miljadarder dollar.

Enligt SIA har det gått bra över hela linjen. Bäst har det gått för minneskretsar men också analogt och logik har sålt bättre än tidigare.

Klart störst är den asiatiska marknaden. Den står för två tredjedelar av världsmarknaden. Men det är den amerikanska marknaden som just nu växer snabbast, mycket snabbare än övriga. Och  den japanska marknaden har till och med minskat, mycket beroende på devalveringen av yenen.

Se diagram och tabeller här.


Läs också tidigare artiklar i ämnet. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)