JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Appen som förstärker verkligheten

Appen som förstärker verkligheten

Tekniken att förstärka verkligheten, augmented reality, tar sig nu också in i skolundervisningen med helt nya sätt att beskriva hur man till exempel bygger ett kretskort.
Det mest kända exemplet på hur ”augmentet reality” kan användas i vardagslivet är Googles internetuppkopplade glasögon som ger en extra dimension till det man tittar på genom att automatiskt hämta ned information från internet. (Länk till Google Glass)

Nu har programvaruföretag Equip Codes i Atlanta Georgia i USA tagit fram interaktiva mobilappar som fungerar som interaktiva, 3-dimensionella instruktionsböcker både för komplicerade maskiner och för skolundervisning hur man bygger ett kretskort och hur de olika komponenterna ser ut.

På Youtube har Equip Codes lagt upp filmer på hur det fungerar – både exemplet med det pedagogiska kretskortsbygget och den 3-dimensionella instruktionen om hur en pump fungerar, var de olika komponenterna sitter och hur pumpen ska underhållas och repareras. (Länk)

Det fungerar på samma sätt som med QR-koder, där Equip Codes har sitt huvudsakliga verksamhetsområde.

I exemplet med kretskortet riktar man kameran på mobilen eller surfplattan mot det man håller på att bygga, pekar på skärmen på den komponent man vill veta mer om och den specialbyggda instruktionsappen visar och förklarar.

På mobilskärmen kan man vrida och vända på komponenterna och förstora och förminska med vanlig sveprörelser.

Se Youtubevideo här.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)