JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Micronic Mydata sänker prognosen
Laserritar- och ytmonteringsföretaget Micronic Mydata sänker prognosen för innevarande år från 1 200 miljoner kronor till 950 miljoner kronor. I klartext innebär det att företaget inte kommer att sälja någon laserritare i år.
Micronic Mydata har haft en omsättning på cirka 1 200 till 1 300 miljoner kronor sedan de båda företagen Micronic och Mydata slogs samman år 2010. Men i år blir det alltså ett kraftigt tapp till cirka 950 miljoner kronor.

Det har sedan länge varit känt att Mydatadelen tappat fart. Det handlar om så mycket som 26 procent i år.

– Vi hade en fantastisk återhämtning 2010 och låg kvar på ungefär samma nivå 2011 trots att marknaden gick ned kanske 20 procent. I år har verkligheten kommit ikapp oss. Men alla makroindikatorer pekar uppåt så jag är någorlunda optimistisk.

Det sade Robert Göthner, som är försäljningschef för ytmonteringsdelen av Micronic Mydata, till Elektroniktidningen på Productronica för två veckor sedan (länk).

Nu står det klart att företaget inte heller räknar med att sälja en enda laserritare till fotomasker för bildskärmar i år. Företaget har hela året sagt att tillverkarnas kapacitet börjar bli ansträngd, men de inte har råd att investera i nya maskiner.

Som lök på laxen annullerades den första kommersiella ordern på så kallade maskritare för en dryg månad sedan (länk). Maskritare till avancerad kapsling skulle bli ett tredje affärsområde men trots att tekniken ser ut att fungera dröjer det kommersiella genombrottet.

Micronic Mydatas nya vd Lena Olving har inte direkt fått en drömstart (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)