JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Analys: Sju miljarder mobilsurfare år 2023
Smartphone penetration

Analys: Sju miljarder mobilsurfare år 2023

År 2023 har sju miljarder människor en smarttelefon. Finska analytikern Horace Dediu har projicerat utvecklingen i Västeuropa och Nordamerika på resten av världen.
I EU-länder och Nordamerika har tillväxten börjat mattas av – alla som vill ha en smarttelefon har en redan, säger branschen om år 2013.

Men i resten av värden har tillväxten bara börjat.  Den stora tillväxten ligger i där – i väst bor bara 11 procent av jordens befolkning.

Horace Dediu antar att spridningen av smarttelefoner följer samma kurva i väst som den kommer att göra i resten av världen. Han antar att Öst- och Centraleuropa ligger fyra år efter kurvan för EU och USA, att Latinamerika, Asien och Stilla havsregionen ligger fem år efter och att Afrika och Mellanöstern ligger nio år efter.

Motsvarande analysteknik har i andra sammanhang använts av honom och andra analytiker för att förutspå spridningen produkter som spisar, bilar, radioapparater, tvättmaskiner, järnvägar, energikällor, kanaler och flygtrafik.

Kring år 2017 kommer tillväxttakten vara som störst, för att plana ut kring år 2024.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)