JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 25 januari 2020 VECKA 04

Fuglesang lockar fram bidrag till Tekniska muséet

Astronauten Christer Fuglesang, Tekniska museets styrelseordförande, fick i dag ta emot en donation på 5 miljoner kronor från organisationen Sveriges Ingenjörer. Donationen går till det nya science center som håller på att byggas som ersättare till nästan 30 år gamla Teknorama.
Tre stora lokaler på sammanlagt 2000 kvadratmeter i Tekniska museet i Stockholm ska nu byggas om till ett ”science center”.

Museet har gått ut med håven och bjudit in företag och organisationen att bidra med idéer och pengar till det nya som ska ersätta gamla Teknorama, som börjat bli slitet efter nästan 30 år med hundratusentals besökande barn.

Temat för det nya science centret är ”Den skapande hjärnan”.

– Här ska alla sinnen aktiveras – här stimuleras man till att tänka på tvären, tänka annorlunda, där man tillsammans med andra får upptäcka nya kopplingar mellan teknik, naturvetenskap, matematik, konst och andra vetenskaper och discipliner, skriver Tekniska museet på sin hemsida.

I samband med att Sveriges Ingenjörer överlämnade sin donation på måndagen presenterades en av de installationer som kommer att finnas i den nya vetenskapsutställningen.

Måla med ögonen heter installationen som tagits fram i ett samarbete mellan KTH, pedagoger, barn med olika funktionsförutsättningar och teknikföretag inom området människa-data-interaktion.

Sveriges Ingenjörer har som en av museets stiftare ett naturligt ansvar för att efterföljaren till Teknorama blir bra. Invigningen är planerad till början av 2015.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)