JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Google vill sätta en kamera i ögat

Google har lämnat in en patentansökan på kontaktlinser med inbyggd kamera som manövrerar med blinkningar och som kommunicerar med bärarens mobiltelefon.
Det är den amerikanska sajten Patent Bolt som hittat patentansökan som redogör för den i en lång, beskrivande text tillsammans med skisser över hur det är tänkt. (Länk till Patent Bolt-bloggen)

Ögonkameran skulle framför allt vara användbar för blinda personer. Den kan upptäcka en framrusande bild och slå larm via mobiltelefonen att fara hotar.

Men den ska också kunna vara till nytta för vanliga seende personer som kan förbättra sitt synfält med mikrokameran som är placerad i kontaktlinsens nederkant.

Idén med en kamera i kontaktlinsen är nära relaterat till ett annat Googleprojekt, en  kontaktlins för diabetiker med ett inbyggt trådlöst chip och en sensor som mäter sockerhalten i ögats tårvätska. (Länk)

Elektroniken bäddas in mellan två linslager för att inte skada ögat, men Google diskuterar ändå med den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA om den eventuella faran att placera elektronik så nära ögat.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)