JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mörkersyn och förarövervakning allt vanligare i bilar
Nigh Vision Autoliv
Från nu och fram till 2019 kommer marknaden för system för mörkerseende (NVS) och förarövervakning (DMS) i personbilar att växa med 18 respektive 16 procent årligen. Det spår analysföretaget Research and Markets.
Det handlar om IR-kameror som visar rådjur och människor längs vägkanten i nattens mörker. Och sensorer som håller koll på att föraren inte somnar bakom ratten. Bland de ledande leverantörerna finns utöver svenska Autoliv, tyska Bosch, japanska Omron och amerikanska TRW.

Mörkersyn och förarövervakning är idag redan etablerade marknader i Nordamerika och Europa. Marknaden är under kraftfull tillväxt i övriga världen på grund av ökad köpkraft, ökad tillväxt och ökad levnadsstandard.

Tyskland, Storbritannien och USA väntas vara de allra största marknaderna fram  till 2019, medan Kina, Ryssland, Brasilien och Mexiko väntas vara de som ökar mest.

Det som driver intresset för mer säkerhet i trafiken är i första hand ökade krav och ökat intresse från myndigheter och konsumenter, exempelvis från statliga säkerhetsprogram som NCAP. Kraven har mötts av avancerat utvecklingsarbete i fordonsbranschen.

Allt enligt Research and Markets som har en detaljerad rapport till salu.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)