JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vestberg klättrar på telekombranschens maktlista

Vestberg klättrar på maktlistan

För två år sedan låg han på 14:e plats. I fjol på 11:e och i år blir det en tiondeplats för telekomjätten Ericssons vd och koncernchef Hans Vestberg när Global Telecoms Business rankar telekomvärldens 100 mäktigaste makthavare.
Nyhetstjänsten Global Telecoms Business konstaterar att Hans Vestberg under sina snart fem år som chef för Ericsson gjort företaget mer strömlinjeformat och effektivare samtidigt som det blivit snabbare på att anpassa sig till förändringar i omvärlden. Dessutom har Hans Vestberg varit med om att köpa lovande företag med kompletterande tekniker som Telecordia och Microsofts Mediaroom.

Tittar man på de tio översta platserna är det intressant att notera att det inte längre handlar om chefer från utrustningstillverkare och operatörer. I år toppas listan av Facebookgrundaren Mark Zuckerberg, Netflix vd Reed Hastings återfinns på en fjärde plats medan Applechefen Tim Cook ligger på sjunde plats.

Ericsson kanske största konkurrent Huawei återfinns på nionde plats.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)