JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Altium Tasking nu på Mac

http://www.etn.se/images/stories/-2014/10/task.jpgAltium Tasking nu på Mac

Altiums C-utvecklingsmiljö Tasking VX går numera att köra i Apples operativsystem OS X. Altium hänvisar
till ett stort intresse för elektroniska accessoarer till Apple Iphone och Ipad på Cortex M.
Idag får Apple-användare hålla till godo med att köra Tasking via virtualisering av Microsofts operativsystem Windows inuti OS X vilket exempelvis gör det krångligt att upprätta en robust anslutning till en debugger. Tasking VX v5.1 körs däremot inte virtuellt på något sätt, utan är en äkta 64-bitars Intel x86-binärfil kompilerad för Mac OS X.

Enligt Altium är Arm Cortex-M-processorer basen för allt mer konsumentelektronik, särskilt i den växande nischen för intelligenta accessoarer (wearables) i fristående enheter eller som tillbehör till Apple Iphone och Ipad.

”Så det är klart att utvecklarna vill utveckla på Mac”, skriver Altium i en pressrelease.
 
Tasking VX – som är byggd i den öppna miljön Eclipse – innehåller utvecklingsverktyg för programspråket C för cpu-familjen Arm Cortex-M.

Här finns kompilatorn Viper som enligt Altium har ett gott rykte för användning i bland annat projekt för fordonselektronik. Här finns också ett rtos och bibliotekskod för filsystem, grafiska pekgränssnitt, CAN, USB, I2C, TCP/IP, HTTP(S) och Bluetooth.

I Tasking VX finns också kodanalysverktyg för Misra-C och Cert C. Dessutom finns ett Compiler Qualification Kit för den som behöver en godkäntstämpel på sin kompilator vid 26262- eller 61508-certifiering.

Tasking VX v5.1 finns nu och fungerar från OS X Mavericks och upp. Den kostar 1600 eller 2400 euro beroende på om du väljer den i standard- eller premiumutförande.

Båda versionerna stöder ST:s LINK/V2-debugprob, som ansluts via USB-gränssnitt. Cortex M-processorer från ST, Freescale, Infineon, Silicon Labs, Spansion, Atmel och Texas Instruments stöds av Tasking VX.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)