JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ingenjörens dröm i Sverige: Google, ABB sen Ericsson
När drygt 12 000 yrkesverksamma civil- och högskoleingenjörer rankar sin drömarbetsgivare är det Google, ABB och Ericsson som toppar önskelistan. Fast anställning, flexibla arbetstider och kompetensutveckling är de tre viktigaste parametrarna.
Årets topplista (fjolåret inom parentes)
1. (1) Google
2. (2) ABB
3. (3) Ericsson
4. (3) Apple
5. (7) Ikea
6. (5) Scania
7. (8) Saabkoncernen
8. (9) Sweco
9. (6) Volvokoncernen
10. (10) Volvo Personvagnar
Ingenjörsbarometern 2014, där Sveriges Ingenjörer tagit tempen på sina medlemmar i karriären, visar på i stort samma resultat som i fjol. Google ligger överst på tio-i-topp-listan, medan Volvo Personvagnar kommer in på tionde plats.

– Vi kan konstatera att trygghet och utveckling är nyckelord, säger Malin Lindström. Fast anställning på innovativa företag, där de får utlopp för sin kreativitet, är det som attraherar våra ingenjörer mest, säger Malin Lindström, ansvarig för karriärfrågor på Sveriges Ingenjörer, i ett pressmeddelande.

ABB som behåller sin andra plats från förra året är nöjt.

– Det här visar att vårt kontinuerliga arbete med att ständigt utveckla oss som arbetsgivare ger resultat. Vi satsar mycket på att våra medarbetare trivs, samtidigt som vi vill vara ett attraktivt företag även för framtida kollegor, säger Åsa Jackson, personaldirektör för ABB Sverige, i ett pressmeddelande.

I undersökningen, som är ett samarbete mellan Sveriges Ingenjörer och Ny Teknik, framkommer det att 83 procent anser att en fast anställning är mycket viktig. Flexibla arbetstider kommer på andra plats (74 procent) och kompetensutveckling på tredje (72 procent). Stort utrymme för eget ansvar och befogenheter samt utmanande arbetsuppgifter värderas också högt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)