JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. En titt på menyn räcker – bokstavligen

En titt på menyn räcker – bokstavligen

Tillsammans med restaurangkedjan Pizza Hut har ögonstyrningsföretaget Tobii tagit fram en algoritm som tar reda på vad du vill ha på pizzan, även om du inte vet det själv.
Titta på surfplattan som visar bilder på 18 pålägg. Efter 2,5 sekunder vet pizzabagaren vad du vill ha just idag. Eller i varje fall vilka pålägg som du tittat längst tid på.

Enligt Pizza Hut, som ska införa tekniken på sina restauranger i Storbritannien nästa år, har den undermedvetna menyn har varit otroligt positiv hos 98 procent av testarna, som blev rekommenderade en pizza med ingredienserna de älskar.

Om du mot förmodan tittade på fel ingredienser kan du starta om processen med en blick på omstartknappen.

– Vi älskar att framkalla spänning kombinerat med nytänkande. I år har vi designat om våra restauranger överallt i England och skapat en helt ny meny med mänger av nya smakrika val. Vi vill dock inte stanna där. Vi ville pröva nya idéer på det traditionella menyformatet och vi är nöjda över att ha utvecklat världens första undermedvetna meny, ett unikt sätt att återuppfinna restaurangupplevelsen, säger Kathryn Austin på Pizza Hut i ett pressmeddelande.

Kameror fråm Tobii filmar ögonen och räknar därifrån ut vad personen framför skärmen tittar på. Läs mer om Tobii i Elektroniktidningens arkiv! (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)