JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony i fullt cyberkrig
Sony Pictures gör överbelastningsattacker mot distributionen av det material som smygkopierats från Sonys servrar av gruppen Guardians of Peace. Det rapporterar sajten Re/Code som hänvisar till källor med direkt insyn i skeendet.
I slutet av november drabbades Sony Pictures Entertainment av något som vissa tror är historiens största dataintrång –  nära 100 terabyte av affärskänslig information sägs ha kopierats från Sonys servrar. Bland de dokument som hittills avslöjats finns ej släppta filmer, finansiell information, avtal, budgetar, intern kommunikation och lönelistor.

Igår bad Sonychefer USA:S president Barack Obama om ursäkt för att de pratat om honom och skämtat genom att koppla ihop honom med filmer om afrikanska slavar. Den epostkonversationen är en av många dokument av olika slag som cyberinkräktarna lade vantarna på. En del av dokumenten har dykt upp på fildelningssajter som Pastebin.

Nu går Sony till en egen motattack i cyberrymden i ett desperat försöka att bromsa flödet av den läckta informationen.

Företaget sägs ha värvat hundratals datorer i Asien att utföra så kallade DOS-attacker (denial-of-service, skicka så mycket samordnad trafik att mottagaren storknar) mot servrar där Sonys data lagras.  Man planterar bland annat ut falska dokument på ett sätt som gör att nedladdning av de äkta dokumenten går långsammare och äter mycket datorresurser för den dator som laddar ner dokumentet.

Sony har tidigare enligt Re/Code använde samma teknik för att försöka sabotera fildelning.

Enligt Re/Code utnyttjar Sony Amazons molnservrar i Tokyo och Singapore för sin motattack.

Amazon säger till Re/Code att dess servrar för närvarande inte används i sådana attacker och att Amazon har automatik på plats för att förhindra missbruk av det slaget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)