JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Miljonregn över nordisk energisatsning

Miljonregn över nordisk energisatsning

80 miljoner norska kronor i stöd till en handfull nordiska energiforskningsprojekt. Det är vad Nordisk Energiforskning utlyser när det största gemensamma finansieringsprogrammet för energiforskning i Norden sjösätts i början av nästa år.
Programmet – Nordic Flagship Projects – är tänkt att finansiera tre till fem nordiska energiforskningsprojekt i mellan tre till fyra år.

Nordisk Energiforskning (NEF) vill skapa ett fördjupat samarbete mellan nordiska forskningsmiljöer för att få till energiforskning i världsklass samt politiskt relevanta forskningsresultat. Forskningen som får stöd inom ramen för detta program ska fokusera på energiteknik och energisystem som kan bidra till att de nationella energi- och klimatmålen uppnås.

För att ett forskningsprojekt ska få stöd måste det dels ledas av ett forskningsinstitut, dels representeras av minst tre nordiska länder. Dessutom bör tongivande projektdeltagare från näringslivet ingå. Likaså får deltagare från de baltiska staterna och nordvästra Ryssland medverka, och vara berättigade finansiering, förutsatt att det är relevant för projektet.

För att vara med i uttagningen ska ett så kallat pre-proposal lämnas in senast den 19 februari nästa år. Därefter kommer de ansökningar som godtas att bjudas in att lämna in ett mer utförligt förslag (full proposal) under mars månad.

Här kan du läsa mer om utlysningen (länk).

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)