JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 6 augusti 2020 VECKA 32
Oavsett vilket land du är i, och oavsett vart du ringer, surfar eller sms:ar, så betalar du samma taxa. Det är innebörden av en abonnemangsform som amerikanska annonsmäklaren Google diskuterar med ägaren till mobiloperatören Tre (”3”). Uppgiften kommer från brittiska The Telegraph, som hänvisar till anonyma källor i branschen.
The Telegraph säger att de två diskuterar att erbjuda abonnemanget till amerikanska abonnenter. Enligt tidningen anses den europeiska mobilmarknaden redan fungera ganska bra, och dessutom sägs roamingtullarna vara på väg att tas bort här.

Operatören Tre ägs av Hong Kongföretaget Hutchison Whampoa, som driver mobilnät i Australien, Österrike, Sverige, Danmark, Storbritannien, Irland, Italien och Indonesien.

I mars annonserade Google planer på att bli mobiloperatör. Detta tolkades som att Google ville röra om lite grand i den amerikanska marknaden, där AT&T och Verizon är skickliga i att ta mycket betalt.

Google sade sig bland annat vilja experimentera med att låta mobilen dynamiskt välja operatör, inklusive att osynligt växla över till wifiuppkoppling där det är möjligt.

Men nu visar sig alltså Google enligt The Telegraph också att ha globala planer.

Google har tidigare attackerat Internetoperatörsmarknaden genom att erbjuda fiber-till-farstun till rimliga priser i tre områden i USA – ytterligare fyra är på gång – och mobiltelefonmarknaden genom att erbjuda Androidtelefoner under eget varumärke.

Googles ekonomiska intresse i alla dessa satsningar ligger i att öka den tid som människor befinner sig på Internet, eftersom det är där som Googles annonstavlor finns.

Google och Tre ger inga kommentarer till The Telegraph.

KÄLLOR:
The Telegraph (länk).
• Wired (länk)
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)