JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Huawei passerar Ericsson på krympande marknad
För första gången under ett enskilt kvartal har Huawei sålt radioaccessnät för mer pengar än Ericsson. Det skiljer två procentenheter enligt analyshuset Dell’Oro.
Marknaden för radioaccessnät (Radio Access Network) fortsatte att minska under årets andra kvartal som blir tredje kvartalet på raken men krympande försäljning. Både Europa och USA backade och det faktum att utbyggnaden i Kina var stor väger inte upp.

Analytikerna oroar sig för att det blir än tuffare när utbyggnadstakten i Kina mattas av, särskilt som årets andra kvartal blir det åttonde med sjunkande försäljning i resten av världen.

Av Dell’Oros rapport framgår också att Huawei, Ericsson och Nokia stod för tre fjärdedelar av accessnätsmarknaden under första halvåret.

Även om Huawei passerade Ericsson under kvartalet kommer ledartröjan att tas över av Nokia så snart affären med Alcatel-Lucent är klar.

Intressant att notera är även att försäljningen av småceller (distribuerade radiosystem) som används för att stärka upp mobiltäckningen på begränsade ytor ökade hela tre gånger jämfört med samma period i fjol.

Rapporten kan köpas här (läk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)