JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Trippelvinst för svensk LED-belysning

Trippelvinst för svensk LED-belysning

Aura Lunaria från svenska Aura Light tog förstaplatsen i tävlingen om världens mest energieffektiva kontorsbelysning, SEAD Global Efficiency Medal. Dessutom fick den två regionala priser, en för den europeiska och en för den australiensiska marknaden.
– Vinnarna visar att det är angeläget att driva på utvecklingen av LED-belysning. Energieffektivare belysning är ett tydligt exempel på hur vi kan minska vår påverkan på klimatet, samtidigt som den sparar energi och pengar för samhället, säger avdelningschefen Anita Aspegren på Energimyndigheten i ett pressmeddelande.

Aura Light och de övriga vinnarna, amerikanska Cree och Indiska Bajaj Electricals, mottog priserna vid en prisceremoni i Schweiz igår under den internationella konferensen EEDAL (Energy Efficiency in Domestic Appliances and Lighting).

Tävlingen SEAD Global Efficiency Medal utser världens mest energieffektiva produkter. Tävlingen har arrangerats sedan år 2012 inom olika kategorier av produkter, bland annat för bildskärmar, tv-apparater, elmotorer och lampor. Tidigare i år korades marknadens mest energieffektiva ersättare för glödlampor

Aura Lunaria är en LED-armatur för tak med låg profil. Den används som belysning för standardtak i allmänna utrymmen och ersätter vanligtvis standardlysrörsarmaturer med måtten 600 mm x 600 mm. Den lämpar sig bra i kontor, skolor, sjukhus och andra allmänna utrymmen och sänker energiförbrukningen upp till 50 procent jämfört med kompaktlysrör.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)