JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 11 juli 2020 VECKA 28
En modern form av representant som håller dig i handen när det är dags att starta ett nytt utvecklingsprojekt där det ingår avancerade halvledarkretsar. Så kan man beskriva danska Indesmatech som den 1 september startade i Sverige.
– Man kan se oss som en libero, vi kan tekniken men har också kommersiell insikt på framförallt systemnivå, säger Patrik Särenfors som blir ansvarig för den svenska och norska verksamheten.

Han kommer närmast från Future och har jobbat 20 år i distributionsbranschen.

Indesmatech beskriver sig som en modern form av representant som hjälper till när det är dags att starta ett nytt projekt där det ska in ny teknik. Företaget kallar konceptet Rep 2.0 eller DMP – ”Design-in och Marketing Partner”.

– Vi har upplevt att komplexiteten i avancerade halvledare gått upp snabbt och att många distributörer inte längre har resurser att ge support, säger Sören Manicus som startade Indesmatech i Danmark tillsammans med Rune Domsten för ett år sedan.

De har ett mångårigt förflutet i distributions- och konsultbranschen. I Sverige blir företaget representant för Conexant och Semtech. I Danmark har man även Altera.

Conexant har bland annat ljudkretsar medan Semtechs kanske intressantaste produkt är LoRa-kretsar, energisnåla radiokretsar för IoT-tillämpningar.

Indesmatech är ett litet bolag med bara tre anställda så för att konceptet ska fungera köper företaget tjänster av olika konsultbolag som har teknisk specialistkunskap på de aktuella produkterna. I Sverige är det än så länge bara Prevas som är officiell partner men fler är på gång.

– Om vi tar en FPGA-design kan det handla om hur man får in Linux eller hur man gör Ethernet med 2,5 Gbit/s, eller så kan det handla om hur man gör en PCB-layout för kretsen, säger Sören Manicus.

Projekten är normalt på 5 till 30 timmar och det är huvudmännen, det vill säga Connexant och Semtech som står för kostnaderna.

Att konsultbolagen är villiga att ställa upp med sina bästa medarbetare förklarar Sören Manicus med att de får möjligheten att genomföra projekten när de väl startar.

– Vi har kört det i ett år i Danmark och vet att det fungerar, säger Rune Domsten.
MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)