JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Productronica lockar med lödtävling

Att tävla i handlödning har blivit ett stående inslag på många elektronikmässor, tyska Productronica i november är inget undantag. Branschorganisationen IPC håller i det praktiska och tävlingen är öppen för alla som vill delta.
Att handlöda ett kort med små komponenter kräver erfarenhet och en stadig hand. I IPC:s lödtävling ska det dessutom gå så fort som möjligt och självklart måste kortet fungera i efterhand. Dessutom bedöms det färdiga kortet enligt IPC-A-610F Klass 3.

Den som känner sig manad kan ställa upp på Productronica den 10-13 november och tävla om äran men också penningpriser på 300 euro, 200 euro respektive 100 euro. En vinst ger dessutom möjligheten att åka till världsfinalen i Las Vegas den 15-17 mars nästa år.

Hur många svenska som åker ner för att tävla är omöjligt att gissa. På den betydligt mindre SMT Hybrid Packaging i Nürnberg i våras var det en enda. För den som inte vill åka så långt ges också möjlighet på den kommande SEE-mässan i Kista i april nästa år.

Företag som är medlemmar i IPC får skicka tre representanter till Productronica medan övriga är begränsade till två. Det är först till kvarn som gäller.

Att delta är kostnadsfritt och du hittar anmälningsblanketten här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)