JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Modulär smartklocka snart på Kickstarter

Modulär smartklocka snart på Kickstarter

Länkarna i klockans armband är utbytbara moduler med exempelvis extrabatteri, pulsmätare eller kamera. Nästa vecka är det till slut dags för brittiska Blocks att starta Kickstarterkampanjen för sin modulära smartklocka på Android.
Enligt de ursprungliga planerna skulle kampanjen startat tidigt i år. Efter att ha skjutits upp till i sommar, har till slut en skarp nedräkning till den 13 oktober inletts på Kickstarter. Sju månader senare ska du kunna ha klockan i handen.

De fyra första länkar som kommer att finnas med från kickstarten är extrabatteri, pulsmätare, GPS och NFC.

Plattformen är öppen för dig att utveckla länkar med nya funktioner. Blocks räknar upp en lång rad idéer: kamera, sensorer, geststyrning, haptik, mobilmodem, fingaravtrycksläsare, lysdiod, funktionsknapp, ECG, flashminne och rörelseenergiskördare.

I själva klockan finns en Qualcomm Snapdragon 400-processor, rörelsesensor, Bluetooth, batteri, skärm, Wifi och mikrofon. Den kommer också att finnas i olika skärmstorlekar och -former.

Taiwanesiska Compal sköter tillverkningen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)