JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Trion Ericsson, ABB och Eon, har skrivit ett samarbetsavtal om att utveckla produkter och tjänster som kan minska energi- och driftskostnad hos företag. Till att börja med omfattas fyra områden: kommersiella fastigheter, transporter, solenergiproduktion och datacenter
– Vår teknikutveckling fokuserar på fördelarna med att tillämpa ”Internet of Things, Services and People”. Vi ser en stor potential att tillsammans med Ericsson och Eon skapa smarta lösningar för såväl kommersiella som privata kunder, säger Johan Söderström, vd på ABB Sverige, i ett pressmeddelande

Samarbetet fokuserar på insamling, analys och spridning av data på ett sätt som enligt trion är till nytta för både företag och konsumenter.

Ett pilotprojekt inom området kommersiella fastigheter har redan dragit igång. Här nyttjar man ABB:s plattform för fastighetsautomation som styr fastigheten och samlar in data om byggnaden. Informationen delas sedan på ett säkert sätt till Ericssons molnbaserade tjänsteplattform, varvid den görs tillgänglig i Eons appar utvecklade för fastighetsskötare och hyresgäster.

Arbetet inom de tre andra områdena beskrivs enligt följande:

• Transportområdet – här ska lösningar för att tillgodose framtidens transportbehov av människor och varor utvecklas genom kombination av e-mobilitet och olika former av insamlad dataanalys.

• Solenergiproduktion – här ska lösningar utvecklas som förenklar och gör det mer förmånligt att vara solenergiproducent.

• Datacenter – här ska helhetslösningar för kostnadsoptimering och intelligent kapacitetsutnyttjande tas fram till de som bygger och äger datacenter, med minskad energiåtgång och miljöpåverkan som följd.

Produkter och tjänster som utvecklas inom samarbetet ska säljas genom innovationsbolaget Brunnshög Energi, beläget i Brunnshög som är ett område i Lund med visionen att skapa en världsledande forskningsmiljö och en europeisk modell för hållbar stadsplanering.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)