JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 24 februari 2020 VECKA 09

Mats Johansson:

Det är få som har en sån extrem möjlighet

Kontraktstillverkaren Orbit One köpte igår Flex fabrik i Ronneby. Affären gör att den privatägda kontraktstillverkaren blir ett miljardbolag.
- Det var vi som tog initiativet. Vi såg det industriella riktiga i affären. Det är få som har en sån extrem möjlighet, säger Orbit Ones vd Mats Johansson i en kommentar till Elektroniktidningen.

Det var igår som företaget avslöjade affären där 220 anställda på Flex (tidigare Flextronics) fabrik i Ronneby får ny arbetsgivare. Fabriken ligger mindre än 200 meter från Orbit Ones fabrik på orten och även om de skiljs åt av en väg går det att driva dem som en enda enhet.

Ett första steg är att införa samma affärssystem på den nya fabriken som i resten av koncernen men Mats Johansson är snabb att påpeka att det är en mycket väl fungerande och effektiv enhet som förvärvats.

- Det absolut viktigaste budskapet är att det är  ”business as usual” som gäller. Sen kommer vi att ta det bästa från bägge verksamheterna, inte fara in som en köpare och ändra på allt.

Alla befintliga kunder följer med i affären som lyfter Orbit Ones omsättning till en knapp miljard kronor inklusive fabrikerna i Kaliningrad och Polen. Hur mycket man betalat för Flex fabrik vill Mats Johansson inte avslöja.

- Det är en klart större affär än när vi köpte Siemens fabrik i Huddinge 2010.

Flex design- och utvecklingscenter i Sverige ingår inte i affären utan kommer att drivas vidare av den globala jätten. Företaget hade före affären cirka 370 anställda i Sverige och omsatte 660 miljoner kronor i fjol. 220 av dessa går över till Orbit One som därmed får cirka 400 anställda i Ronneby.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)