JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Volvo dissar Google och Apple

Volvo dissar Google och Apple

Volvo Cars har beslutat att hänga kvar vid Nokias karttjänst Here. Företaget använder redan tjänsten i sitt navigeringssystem Sensus, som lanserades i lyx-SUV:en XC90 och började skeppas tidigare i år.
Av allt att döma är Volvo nöjt med Here, som sitter i XC90. Ett bevis på det är att företaget nu går ut med att Here även ska användas i framtida Volvomodeller, enligt en färskt mångårig överenskommelse med företaget som också heter Here.

Volvo och Here har gemensamt utvecklat Sensus, ett navigeringssystem som inkluderar karttjänster och andra molntjänster som företagen hävdar både ökar förarens säkerhet och komfort. De högupplösta kartorna inkluderar exempelvis extremt noggrann väggeometri, något som är nödvändig för adaptiva farthållare och hastighetsvarning i kurvor, liksom stöd för att upptäcka trafikskyltar. Likaså stöder systemet röststyrd navigering på mer än 50 språk

Dagens utspel innebär att Volvo likt de tyska biltillverkarna Audi, BMW och Mercedes – som nyligen bekräftade att de ämnar köpa Here av Nokia (länk) – även fortsättningsvis gör sig oberoende av Google och Apple i sin utveckling mot automatiserad bilkörning. Nokia säljer Here för att finansiera köpet av Alcatel-Lucent.

De tre tyska biltillverkarna planerar att fortsätta driva Here som ett självständigt bolag som säljer sina tjänster till externa kunder såsom Volvo. Utöver Here finns idag tre globala kartleverantörer: Google, Apple och TomTom (länk).


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)