JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Kan Powercells bränslecellssystem Powerpac fungerar som reservkraft i telekombasstationer? Det ska teleoperatören Teliasonera utreda i en förstudie där det svenska  bränslecellssystemet installeras i en av företagets basstationer i Göteborg.
– Vi ser stor potential i bränsleceller när det handlar om att säkerställa att våra nätverk fungerar 24/7 på ett kostnadseffektivt och miljövänligt vis, säger Anne Larilahti på Teliasonera i ett pressmeddelande.

Bränslecellssystem Powerpac är en elgenerator som använder diesel för att producera elektricitet. Detta sker genom en reformer omvandlar diesel till en väterik gasblandning som därefter omvandlas till elektricitet i bränslecellen. På grund av den kontrollerade katalytiska processen i reformern avger systemet inga giftiga utsläpp. Systemet inkluderar även kraftelektronik.

Nu ska Teliasonera testa systemet i verkliga förhållandet. Teleoperatören ska tillsammans med Göteborgsföretaget Powercell installera och driva elgeneratorn på en fungerande basstation. Systemet kommer bland annat att testas genom simulerade strömavbrptt, eftersom verkliga strömavbrott är sällsynta i området.

– Att få Teliasonera som kund är ett viktigt komplement till vår satsning inom telekom. Att få skarpt testa Powerpac i vårt närområde underlättar för oss att vidareutveckla produkten, säger Andreas Bodén, marknad- och försäljningschef på Powercell i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)