JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson dementerar ryktena
Telekombolaget Ericsson skickade på måndagsmorgonen ut ett pressmeddelande där bolaget tillbakavisar uppgifterna om att Cisco skulle ha visat intresse att förvärva det svenska bolaget.
– Vi noterar att det förekommer rykten på marknaden om att Cisco ska förvärva Ericsson. Dessa rykten kan möjligtvis vara pådrivna av annonseringen av ett partnerskap mellan de båda företagen som nyligen gjordes. Samtalen som har lett fram till annonseringen av partnerskapet har pågått under ett år och det har över huvudtaget inte förekommit diskussioner rörande samgående eller förvärv, säger Ericssons vd Hans Vestberg i pressmeddelandet.

Det var i måndags som Ericsson och Cisco annonserade ett strategiskt partnerskap. Initiativet kom från Cisco och diskussionerna har pågått i 13 månader. Både Ciscos styrelseordförande Johan Chambers och Ericssons vd förklarade att det var bättre med ett partnerskap än ett samgående eftersom man då kan komma igång omgående.

Sent i fredags kväll publicerade Dagens Industri två artiklar som hävdade att Cisco försökt köpa Ericsson och att John Chambers träffade huvudägarna Investor och Industrivärden för ett nytt försök i samband med Ericssons kapitalmarknadsdag i Stockholm i tisdags.

Cisco och Ericsson förnekade omgående historien och i morse fann sig Ericsson tvunget att skicka ut ett pressmeddelande som ytterligare en gång dementerar ryktet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)