JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Uppkopplad glödlampa får kompisar


Tända, släcka, dimra och ändra färg. Det är grundfunktionerna i Philips LED-baserade glödlampa som styrs via smartmobilen. Förutom att låta musiken bestämma ljuset går det numera att ansluta produkter från Bosch, Logitech och Samsung med Hue för att styra ljuset.

Hue lanserades hösten 2012 och såldes ursprungligen via Apples butiker. Ljuskällorna är av RGB-typ, har en E27-sockel och motsvarar 60 W glödlampor.

Philips använder Zigbee-protokollet Light Link för att styra Hue-lamporna trådlöst med en mobilapp.

Samarbetet med Bosch gör det möjligt att låta brandlarmet ändra färgen till rött. Belysningen kan också slås på och av när du inte är hemma för att undgå inbrott. Vill man ha en mer avslappnad atmosfär kan ljuset dämpas eller regleras efter temperaturen i rummet.

Hue kan också integreras med Logitechs Harmony-system vilket innebär att man kan styra belysningen så att den förstärker stämningen vid TV- eller filmtittande.

Samsungs SmartThings kommer att integreras med Philips Hue via företagets home-plattform. Det skapar möjligheten att koppla samman Hue med diverse sensorer, lås, kameror, termostater, högtalare etc. Dessutom är Hue kompatibelt med Apples röststyrning, Siri, Apple Watch och med resten av Apple´s homekit inklusive termostaten från Nest.

Ett startpaket med tre lampor och en router kostar cirka 1700 kronor.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)