JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pengar för effektivare odling i Mellanöstern

Pengar för effektivare odling i Mellanöstern

Göteborgsbaserade Heliospectra, som utvecklar intelligenta LED-lampor för växthus, får 500 000 kronor av Energimyndigheten för att analysera och utveckla effektivare odling i Mellanöstern.

Redan idag ingår Heliospectra i olika projekt där målet är att utveckla effektiva odlingar med minimala ljus- och vattenresurser. Detta utvecklingsprojekt ser företaget som strategiskt viktigt för egen del, liksom för regionen som lider av vattenbrist.

– Behovet av att hitta energieffektivare och, kanske framför allt, vatteneffektivare odling av plantor är enormt i exempelvis Mellanöstern, säger Staffan Hillberg, vd Heliospectra i ett pressmeddelande.

Projektets budget är på totalt cirka 1,7 miljoner kronor, där Energimyndigheten står för 30 procent och Heliospectra för resten. Det ingår i ett större samarbetsavtal som Midroc New Technology – Heliospectras delägare – har med Gulf Organisation for Research & Development (GORD). Tanken är att bygga en pilotanläggning som kombinerar energieffektiva produkter från svenska bolag som ingår i Midrocs portfölj.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)