JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ett par svenskutvecklade solglasögon – kallade Skugga – med justerbar skuggning, UV-mätare, trådlös laddning och som kommunicerar via Bluetooth med en mobil-app har knipit åt sig en finalplats i tävlingen Innovation World Cup med start i München i morgon.

Drygt 450 bidrag har tävlat om en finalplats i sex olika kategorier. 28 bidrag har antagits, varav de svenska elektriska solglasögonen är finalist i kategorin Lifestyle & Gaming.

Solglasögonen Skugga är utvecklade av designkonsulten Top Notch Design & Engineering, med kontor på Söder i Stockholm. De kontrolleras antingen automatiskt beroende på det omgivande ljuset, eller manuellt via en app i din telefon.

Solglasögonen är under utveckling, och söker investering för kommande utveckling och prototypframtagning. I fjol försökte Top Notch att dra in pengar via en kampanj på gräsrotsfinansieringssajten Kickstarter, men kampanjen drogs tillbaka efter svagt intresse och en stark amerikansk utmanare som dök upp dagarna efter starten. Kanske kan den aktuella finalplatsen öppna för alternativa finansieringsmöjligheter.

Tävlingen arrangeras av organisationen Wearable Technologies och är en del av mässan Wearable Technology Conference, som går av stapeln den 26-27 januari i München, Tyskland.

Etn.se beskrev de svenska elektriska glasögonen ingående i maj förra året (länk).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus