JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inission växer i Stockholm
 Fr.v. Christian Löfgren VD Skeab, Olle Hulteberg Marknadschef Inission, Fredrik Berghel Koncernchef Inission.

Inission växer i Stockholm

Kontraktstillverkaren Inission köper konkurrenten Skeab Elektronik i Stockholm med 28 anställda. Den preliminära köpeskillingen är 17,3 miljoner kronor.

– Branschen är under konsolidering och Inission vill vara en aktiv aktör i den processen. Utmaningen är att växa med god lönsamhet vilket vi redan bevisat att vi kan, säger Fredrik Berghel som är vd och koncernchef på Inission.

Företaget har redan en fabrik i Stockholm, sommaren 2011 förvärvades Triab i Vällingby. Skeab ligger i Sollentuna och skapades i början av 2011 när Qfab och Skeab Elektronik gick samman.

Inission planerar att på sikt slå ihop verksamheterna på ett ställe men när det ska ske eller var det bli är inte klart. Dessutom är köpet av Skeab inte helt klart. Tillträdet sker först efter en genomförd genomlysning, sk due diligence av Skeab Elektronik.

Säljare är Christian Löfgren, Erling Saevig, Per Andreasson och Tord Eriksson som alla är verksamma i Skeab Elektronik. Christian, Per och Tord kommer att fortsätta i bolaget.

Inission kommer efter förvärvet att ha sju anläggningar – fyra inriktade på kundnära verksamhet i Göteborg, Stockholm och Sösdala, samt tre större fabriker i Pajala, Munkfors och Tallinn.

Inission har idag cirka 190 anställda och omsatte 280 miljoner kronor i fjol. Skeab omsatte cirka 40 miljoner kronor i fjol.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)