JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 25 maj 2020 VECKA 22

För knappt två veckor sedan varslade Bombardier 300 personer i Västerås, 250 tjänstemän och 50 kollektivanställda. Det är företagets problem på flygsidan som orättvist drabbar tågsidan, menar talespersoner för Bombardier Transportation. Nu uppger Reuters att den kanadensiska regeringen kan komma att köpa ut en del av företagets förlusttyngda flygplanstillverkning.

– Transportation går ganska bra, och om man skött företaget och satsat sina kort bättre hade Bombardier inte hamnat i den här sitsen. Det är problem inom flygsidan och vi känner att vi får betala för det.Det sade Anders Carlson, ordförande i europeiska rådet inom Bombardier tillika anställd på Bombardier Transportation i Västerås, till lokaltidningen vlt.se när varslet lades den 18 februari i år. Varslet är en del i företagets globala rationaliseringsprogram, där totalt 7 000 varslas världen över. 


Nu uppger nyhetsbyrån Reuters att regeringen i Kanada kan komma att köpa en del av Bombardiers utvecklingen och tillverkningen av passagerarplan i C-serien, som enligt tillverkaren finns i 100-150-passagerarsegmentet. Förslaget innebär en uppdelning där den kanadensiska regeringen får en del, Quebecs regering en del och Bombardier en del.

I dag äger Quebec 49,5 procent och Bombardier resten. Det är dock för tidigt att säga om utköpet är en del av en räddningsauktion mot det krisande bolaget, menar federala källor till Reuters.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)