JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lumenradio mot stark tillväxt

Lumenradio mot stark tillväxt

För knappt ett år sedan lanserade Göteborgsföretaget Lumenradio en plattform som trådlöst kan koppla ihop och styra allt från belysning, värme, energi och ventilation till säkerhet och närvaro i stora fastigheter. Nu köper Latour Industries 24,7 procent av företaget genom en riktad nyemission. Pengarna ska ge ytterligare skjuts i tillväxten.

Lumenradio har redan tidigare nått världstoppen när det gäller att konstruera tillförlitliga trådlösa styrsystem för belysning.

 
 Miramodulen

För ett år sedan var Mira klar – en plattform som utvecklats under två år och som kan styra en mängd funktioner i större fastigheter. Hjärtat i plattformen är en nyutvecklad radiomodul och ett nytt operativsystem baserat på svenska Thingsquares Contiki (länk).

Den nya satsningen har gjort att Latour Industries nu går in som ny delägare i företaget genom en riktad nyemission.

Fakta: Lumenradio har 10 anställda och omsatte 20 miljoner kronor under 2015.
Latour Industries är ett helägt dotterbolag till börsnoterade Investment AB Latour, som totalt har åtta helägda dotterbolag som tillsammans omsatte cirka 1,3 miljarder kronor under 2015.

– Lumenradios teknologi är världsledande och väletablerad inom belysningsindustrin, och vi ser med stor tillförsikt på möjligheterna att expandera inom andra intressanta och snabbväxande tillämpningsområden där behovet för tillförlitlig trådlös kommunikation är stort, säger Björn Lenander, vd för Latour Industries, i ett pressmeddelande.

Även Chalmers Innovation Seed Fund och Almi Invest, som sedan tidigare är betydande ägare, har investerat.

Någon summa anges inte, men det nya kapitalet ska användas för att bygga upp en omfattande internationell sälj- och marknadsorganisation.

– Vidare kommer vi att öka satsningarna på forskning och utveckling för att ta en världsledande position inom tillförlitliga trådlösa nätverk för de absolut mest affärskritiska tillämpningarna, säger Alexander Hellström, vd på Lumenradio.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)