JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Conrad sponsrar Malmö-makers

stlp Conrad sponsrar maker-spacet i Fabriken i Malmö med nya verktyg och material. Det tyska hemelektronikföretaget planerar mer stöd för makers-verksamhet.

– Vi tycker att det arbete Fabriken gör är något väldigt bra och positivt för samhället, säger Andreas Malberg, marknadschef på Conrad.

– Vi hoppas även genom detta samarbete kunna nå ut bättre till vår målgrupp de teknikintresserade entusiasterna, de riktiga tekkies i samhället.

I samband med samarbetet med Fabriken kommer Conrad även inom kort lansera en ny sida där teknikentusiaster kan dela med sig av sina projekt och där man kan ansöka om att få stöd till sitt makerspace.

Fabriken tar tacksamt emot stödet

– Samarbetet med Conrad känns värdefullt för oss, inte minst eftersom vi tillsammans hjälps åt att sprida makers-kulturen, säger Oyuki Matsumoto, projektledare på Fabriken.

Fabriken startade 2007 men då utan fasta lokaler. Idag finns Fabriken på STPLN-stapelbädden i Malmö och makerspacet drar idag 2300 besökare per år. Här finns maskiner och verktyg för digital produktion, snickeri och elektronik.

Specialiteten är prototyper, 3D-modellering, hantverk och produktionsbaserade workshops. Fabriken arbetar också med pedagogiska utvecklingsprojekt och workshops som riktar sig till hela familjen. Verksamheten drivs på ideell basis.

– Att man kan känna sig nöjd och glad när man ha hittat ett par perfekta sneakers i en butik vet alla, men färre vet hur tillfredsställande det är att faktiskt tillverka saker själv, säger Oyuki Matsumoto.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)