JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 6 augusti 2020 VECKA 32

Ericsson vd och koncernchef Hans Vestberg gav inga konkreta svar på hur mycket affärer samarbetet med Cisco genererat när han presenterade rapporten för årets första kvartal den 21 april. Hans motsvarighet på Cisco, Chuck Robbins, avslöjade i går att det blivit 17 affärer under februari, mars och april.

Det var den 9 november förra året som Ericsson och Cisco presenterade ett samarbete som ska lyfta omsättningen med en miljard dollar vardera år 2018 (länk). Hur det gått hittills har vi inte fått några konkreta svar på förrän nätverksjätten Cisco igår släppte siffror för perioden februari till april i år, de tre månader som utgör företagets tredje kvartal i det brutna räkenskapsåret 2016.

I den efterföljande telefonkonferensen kom konkreta frågor kring samarbetet och Chuck Robbins sade att både Cisco och Ericsson skulle vilja gå snabbare fram med samarbetet men att företagen ändå var nöjda med resultaten.

Nyhetsbrevet Mobile World Live konstaterar att samarbetet säkert påverkats negativt av Ericssons pågående omorganisation och att Chuck Robbins inte gav några detaljer om de 17 affärerna eller hur mycket de är värda.

I november sade Hans Vestberg att samarbetet skulle börja generera intäkter i år och att det år 2018 skulle generera en miljard dollar vardera för Ericsson och Cisco.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)