JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Igår drog Volvo Cars igång serietillverkning av nya V90. Därmed tillverkar företaget samtliga 90-modeller i Göteborg, i Torslandafabriken. Den egenutvecklade SPA-arkitekturen ligger bakom succén, som gjort att företaget på två år nära fördubblat antalet anställda – en utveckling som  väntas fortsätta.

– Vi har investerat stort i Torslandafabriken för att bygga SPA-bilarna och det är mycket glädjande att se den positiva responsen vi fått på de nya 90-bilarna, säger Håkan Samuelsson, vd och koncernchef, Volvo Car Group, i ett pressmeddelande.

SPA står för Scalable Product Architecture och är företagets egenutvecklade arkitekturen – även förberedd för elektrifiering. Arkitekturen har inneburit en kraftig expansion för företaget som helhet, men också Torslandafabriken.

Idag har Torslandafabriken omkring 6 300 anställda, vilket nästan är dubbelt upp mot för två år sedan. Under samma period har företaget även anställt cirka 1 000 ingenjörer.

Under de kommande tre åren ska Volvo förnya hela sitt modellprogram. Samtidigt planerar företaget att fortsätta rekrytera ett stort antal personer till sin utvecklingsavdelning.

– Vi går från klarhet till klarhet allt eftersom vår transformation omvandlas i nya bilmodeller, säger Håkan Samuelsson i samma pressmeddelande, och han fortsätter:

– Produktionsstarten för nya V90 är en viktig milsten för Volvo Cars.

Förra året sålde Volvo Cars för första gången över en halv miljon bilar medan rörelsevinsten tredubblades till 6,6 miljarder kronor, med en vinstmarginal på 4 procent.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

 

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)