JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST bygger Witricity-laddarkretsar

ST ska tillverka kretsar som implementerar Bostonföretaget Witricitys trådlösa magnetresonansladdning. Kretsarna ska bland annat göra det möjligt att ladda produkter även med metallhölje.

De patenterade lösningarna hämtas från Witricity. Kunskapen i krafthalvledare, tillverkning och kapsling från ST.  

Kretsarna ger lösningar som uppfyller standarden AirFuel – vilket är namnet på sammanslagningen av AW4P och PMA.

Witricity har alltid haft de häftigaste demonstrationerna av trådlös laddning. Här en drönare som laddar sig själv. Och en drönare som laddar en telefon. Klicka för större bilder!

Snabbladdning, större möjligheter att fritt placera det som ska laddas och möjlighet att ladda enheter samtidigt – det är vad de två företagen trycker på i marknadsföringen.

De hävdar också att de kommer att vara först att inte hindras av ett metallhälje när de laddar prylar som telefoner, surfplattor och smartklockor.

Konsumentrelektronik, medicinteknik, IoT, fordon, mobilt och industri och tillämpningsområdena de räknar upp för vade de vil att vi ska kalla ”Wireless Charging 2.0”.

ST och Witricity demonstrerade 11 kW trådlös laddning av elbilar i mars i en lösning som kommer att standardiseras av SAE (Society of Automotive Engineers).

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus