JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 29 maj 2020 VECKA 22

Med 20 miljoner kronor i finansiering vill inkubatorn ESA BIC bygga 40 nya företag inom rymdområdet. Bland de åtta företag som valts ut från start finns Uppsalaföretaget Unibap.

– Det här är den första svenska satsningen som görs för att få fram innovationer och bolag som både levererar till rymdindustrin och använder rymdteknik på jorden, säger Jens Lundström, verksamhetsansvarig ESA BIC Sweden i ett pressmeddelande.

Deltagarna kommer under ett till två års tid få rådgivning, finansiering och tillgång till de industripartners om ingår i ESA BIC Sweden. En av de viktigaste uppgifterna för inkubatorn blir att hjälpa nystartade och etablerade bolag att forma samarbeten tillsammans med finansiärer och myndigheter i och utanför Sverige.

De första åtta bolag som antagits är: APR Technologies, Code Company, Featherway Robotics, Geografiska Informationsbyrån i Stockholm, Sally R, Schvung Ride, Widefind och Unibap. Det senare företaget utvecklar en feltolerant rymddator (länk).

Inkubatorn ESA BIC Sweden är en nationell satsning på uppdrag av ESA, European Space Agency. Den finansieras och stöttas av ESA, Rymdstyrelsen och Vinnova.

ESA BIC Sweden leds av Arctic Business Incubator i Luleå, samt genomförs i samarbete med Uppsala Innovation Centre och Innovatum i Trollhättan.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)