JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Drivhus för rymdteknik

Med 20 miljoner kronor i finansiering vill inkubatorn ESA BIC bygga 40 nya företag inom rymdområdet. Bland de åtta företag som valts ut från start finns Uppsalaföretaget Unibap.

– Det här är den första svenska satsningen som görs för att få fram innovationer och bolag som både levererar till rymdindustrin och använder rymdteknik på jorden, säger Jens Lundström, verksamhetsansvarig ESA BIC Sweden i ett pressmeddelande.

Deltagarna kommer under ett till två års tid få rådgivning, finansiering och tillgång till de industripartners om ingår i ESA BIC Sweden. En av de viktigaste uppgifterna för inkubatorn blir att hjälpa nystartade och etablerade bolag att forma samarbeten tillsammans med finansiärer och myndigheter i och utanför Sverige.

De första åtta bolag som antagits är: APR Technologies, Code Company, Featherway Robotics, Geografiska Informationsbyrån i Stockholm, Sally R, Schvung Ride, Widefind och Unibap. Det senare företaget utvecklar en feltolerant rymddator (länk).

Inkubatorn ESA BIC Sweden är en nationell satsning på uppdrag av ESA, European Space Agency. Den finansieras och stöttas av ESA, Rymdstyrelsen och Vinnova.

ESA BIC Sweden leds av Arctic Business Incubator i Luleå, samt genomförs i samarbete med Uppsala Innovation Centre och Innovatum i Trollhättan.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)