JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 300 miljoner till materialforskning med energifokus

Stiftelsen för strategisk forskning (SSF) satsar 300 miljoner kronor på materialforskning med sikte på energitillämpningar, exempelvis utveckling av batterier, solceller eller kraftelektronik.

När SSF satsar 300 miljoner kronor i utlysningen ”SSF Material för Energitillämpningar” är det forskningsprojekt som kan komma att  skapa förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling som premieras.

– SSF vill med utlysningen speciellt uppmuntra tvärvetenskapliga samarbeten som är strategiskt viktiga för utvecklingen av svensk industri, säger Lars Hultman, vd för SSF, i ett pressmeddelande.

Områden som SSF pekar ut som särskilt intressanta är: kraftelektronik, LED:er och nya ljuskällor, utveckling av batterier, utveckling av solceller, bränsleceller och vätelagring, termoelektrisk energiomvandling, ny fissions- och fusionskraft, högspänningsisolatorer och -brytare samt reducering av friktionsförluster.

Samtidigt påpekar stiftelsen att även andra forskningsområden som syftar till att ta fram nyskapande material och energitillämpningar kan vara aktuella för finansiering.

För att vara med och tampas om projektpengar måste din ansökan vara inne senast tisdagen den 9 maj. De projekt som väljs ut finansieras med mellan 4 och 7 miljoner kronor årligen i fem år.

Här kan du läsa mer om SSF:s utlysning (länk).

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)