JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. DJI tar kontroll över Hasselblad

Det finns inga officiella kommentarer men ett antal oberoende källor rapporterar att den kinesiska drönartillverkaren DJI köpt en majoritetsport i den Göteborgsbaserade kameratillverkaren Hasselblad.

Det var i november 2015 som DJI förvärvade en mindre post i Hasselblad samtidigt som de två företagen inledde ett samarbete kring flygande kameraplattformar (länk). Ytterligare en förklaring till affären som aldrig bekräftats officiellt, var att Hasselblad behövde mer pengar för att få igång tillverkningen av den nya kameramodellen H5D som sålde bra men ägarna var ovilliga att skjuta till mer kapital till en verksamhet som gått med förlust.

Nyheten att DJI nu utökat sitt ägande och har en majoritet av Hasselblad dök upp förra vecka på sajten The Luminous Landscape och har bekräftats av andra medier (länk). Varken DJI eller Hasselblad har dock kommenterat uppgifterna.

Hasselblad har haft en skakig resa under övergången från analog till digital teknik men sett ut att ha hittat rätt med först H5D (länk) och därefter med H6D (länk) som är extremt dyra arbetsredskap för proffsfotografer.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)