JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ziilabs anklagar sju elektronikjättar för intrång i patent på grafikteknik och DDR-minne. Företaget har tidigare framgångsrikt stämt pengar ur Apple. 

Intel, AMD, Lenovo, LG, Mediatek, Motorola, Qualcomm och Sony gör enligt Ziilabs intrång på upp till fyra stycken av dess patent. Ziilabs stämmer formellt 17 stycken företag som är lokala dotterbolag till de nämnda företagen.

Flera av dessa företags smarttelefoner, laptops, teveapparater, bluerayspelare och spelmaskiner gör intrång, enligt Ziilabs.  

Ziilabs väckte anklagelsen i mitten av december. I onsdags inledde USA:s handelsmyndighet ITC en undersökning.

Den formella anklagelsen till ITC (International Trade Commission) är att de utpekade företagen importerar produkter som gör patentintrång. Det ligger i ITC:s makt att stoppa den importen.

Detta är dock inte vad som i praktiken kommer att hände om Ziilabs segrar. Istället kommer själva hotet om importstopp att förmå de sju att teckna licens med Ziilabs.

Ziilabs är skriven på Bermuda och är ett dotterbolag till Hongkongföretaget Creative.

Ziilabs har tidigare stämt bland annat Apple för patentrång med stor framgång. Apple tvingades till en uppgörelse på 100 miljoner dollar år 2006. Efter ytterligare en patentstämning några år senare fick Apple betala ytterligare en hemlig summa pengar, som spekulerades ligga på 16 miljoner dollar.

Här är de fyra patenten, som är registrerade i USA:

MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus