JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 30 maj 2020 VECKA 22

En kund i asien har beställt minst tio lodpastatryckare av Mycronic. Maskinerna ska användas för dygnet-runt-produktion av konsumentelektronik.

Mycronics lodpastatryckare utvecklades från början som ett alternativ till screentryckare för tillverkare av prototyper och korta serier. Maskinen är långsammare än traditionella screentryckare men går snabbt att ställa om, det är i princip bara att ladda ny mjukvara. En screentryckare behöver en ny stencil som tar tid att tillverka och har längre omställningstider.

Kunderna upptäckte så småningom att lodpastatryckaren också kunde användas för att komplettra screentryckaren genom att den kan lägga på lite extra lodpasta där det behövs, eftersom screentryckaren ger ett i princip jämnt lager.

I det aktuella fallet handlar det dock om flexkort som beroende på utformning kan vara svårare att köra i lodpastatryckare eftersom de är sladdriga.

– Lösningen med Mycronics MY600 uppfyller vår kunds högt ställda krav på produktionsutbyte och hastighet, vilket var en utmaning för mer traditionella teknologier, säger Robert Göthner på Mycronic i ett pressmeddelande.

Priset per system ligger mellan en och två miljoner kronor beroende på antalet tillval och anpassningar. Det sammanlagda värdet för ordern uppgår till 17-20 miljoner kronor.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)