JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Han blir vd på Compotech

Efter 16 år i vd-stolen på Compotech lämnar Jan Eriksson över till Michael Ullskog, som rekryterats från vd-posten på embeddedföretaget Recab. Han tar över i en expansiv fas.

I går kunde Elektroniktidningen rapportera att Compotech öppnat säljkontor i Benelux. Bakgrunden till det är att Johnson Electric – som utvecklar och tillverkar små elmotorer, solenoider och mikrobrytare till bland annat fordons-, automations-, medicin- och hemelektronikindustrin – utsett det svenska teknikhandelsbolaget Compotech till officiell partner i Belgien, Holland och Luxemburg (länk).

Nu tar företaget nästa kliv. Nuvarande vd Jan Eriksson, som arbetat i koncernen sedan 1984 och axlat vd-posten sedan 2001, lämnar över till Michael Ullskog, närmast från Recab Embedded Computers.

– Det är bra att sluta på topp och kunna vara med och välja min efterträdare, säger Jan Eriksson i ett pressmeddelande.

Samtidigt berättar han att tiden inte är inne för pension än:

– Jag sitter kvar i styrelsen för Compotech och kommer fortsätta att jobba med olika projekt inom Compotech och även inom andra Addtechbolag, samtidigt som jag kan ge mitt fulla stöd till Michael medan han blir varm i kläderna.

Compotech har sökt efter en ny vd sedan i somras och nu har alltså Michael Ullskog, som säger sig ha imponerats av hur Compotech bedriver sin verksamhet under en längre tid, tagit över.

– Både jag och Jan är affärsdrivna, vi är inte administratörer i första hand. Och för att göra bra affärer måste du utveckla en stark företagskultur. På Compotech finns den redan på plats, jag kan fokusera på att utveckla den och göra bra affärer. Tanken är att vi ska bli ännu tydligare med vårt lösningserbjudande och vilka mervärden det tillför kunderna, säger Michael Ullskog i samma pressmeddelande.

Och han fortsätter:

– Jag kommer inte in med en helt ny vision utan ska tillföra lite nya tankar och utveckla pulsen på Compotech.
 

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)